Jedz zdrowo i bądź szczupły

Dobra
dieta oznacza konsumowanie warzyw,
owoców, roślin strączkowych – a wszystko to w wyliczonych proporcjach. 40 procent diety
muszą stanowić warzywa. W
efektywnej diecie muszą
być pomidory, papryka, bakłażan, cukinia, brokuły, botwinka,
cebula, czosnek, cykoria, dynia, fasolka szparagowa, kalafior, kapusta, ogórki
i szeroki wachlarz warzyw. Nie może w niej
zabraknąć szparagów i szpinaku. Najlepiej
gotowanych w wodzie lub na parze, nie smażonych,
bez nadmiaru przypraw. Ryby, drób, jaja kurze i
przepiórcze, mięso wołowe należy jeść raz lub dwa razy w
tygodniu. Cukier należy konsumować czasami, czyli bardzonieczęsto,
bo nie jest to składnik potrzebny w diecie.Konsumowanie co trzy godziny
sprawia, że nie jesteśmy wygłodzeni i organizm nie
gromadzi kalorii na zapas, nie domaga się wielkich ilości
pożywienia. Regularne jedzenie wiedzie do udanego
szczuplenia. Porcje jedzenia powinny być małe –
konsumując mało możemy być syci,
naukowcy tego dowiedli. 4-6 łyżek tłuszczu dziennie
z pewnością jest właściwe. Oleje
roślinne i oliwa są niezwykle
zdrowe. Orzechy włoskie
{zawierają|mają w sobie|posiadadobry dla diety tłuszcz, więc
trzeba je koniecznie włączyć do
zbilansowanej diety. Należy
jadać produkty jak najmniej
przetworzone, bo wyłącznie takie są bardzo zdrowe,zawierają to, co najlepsze. Warto zrezygnować z potraw sprzedawanych
w puszkach i słoikach, bo są one praktycznie bezwartościowe. Produkty muszą być dobrej
klasy, bo tylko wysoka jakośćjest gwarancją dobrego
posiłku.

tekst dostepny na stronie : viagra

tania kamagra